Det kan være lidt en gåde, at regne ud, hvor længe beauty / hudpleje / makeup produkter kan holde sig, efter man har haft fingrene i dem.

Her er en helt simpel guide..har fundet den på pinterest her , den er super overskuelig. De har super mange fede tips og triks der.

Husk dette ca. udløbs datoer. Hvis man har været syg, lånt produkter ud, glemt at lukke dem natte over, udsat dem for meget varme eller kulde mm. holder de jo ikke så længe.

FullSizeRender 2Hvis du låner din mascara ud, ville jeg smide den ud bagefter. Totalt slaraffenland for bakterier ned i sådan en fætter.

Brug altid en spatel (lille plast ske dims der tit følger med når man køber produkter), til at tage produktet på din rene håndryg, pensel, ansigt eller rene finger.

Nogle natur svampe kan rengøres, men jeg ville sørge for at udskifte dem ca en gang om måneden..bare for god hygiejne.

 

IMG_4070

Grundregel, næsten alle flydende produkter har kortere levetid. Jeg skriver tit åbnings måned på med en permanent marker.

 

 

 

 

 

IMG_4071

Lip gloss ville jeg nok personligt smide ud efter max 6 mdr. hvis ikke den var brugt op.

 

 

 

 

 

IMG_4072

Pudder produkter har en noget længere leve tid, da bakterier har svære ved at få fat i et tør produkt..bakterierne har svært ved at leve og formere sig i en tørt produkt. … lækkert ikke.

 

 

 

 

 

FullSizeRenderDette giver jo god mening.  Men stadig…tænk over hvor dine produkter står. Står de mørkt og køligt lever de længere, hvis de står i sollys eller varmt lever de ikke så længe.

Jeg har en veninde der altid har neglelak i en skuffe i køleskabet, så holder de længere end hvis de bor på et varmt og fugtigt badeværelse.

Har du nogle gode tips til hvordan, du holder din makeup og dine hudpleje produkter friske så længe som muligt?