jeg er totalt vild med sol og sommer…ALTSÅ TOTALT ELLEVILD MED SOMMER…og husker også selv at bruge sol faktor hver dag (det gør jeg faktisk hele året). Men….den absolut bedste faktor er skygge!! (tænke på ungerne)

Solcreme beskytter aldrig 100 procent
Solcreme kan også beskytte din hud mod solens skadelige UV-stråler. Du skal mindst bruge faktor 15 for at være beskyttet godt nok i Danmark.

Har du lys eller sart hud eller skal du være i solen i et land, der er tættere på Ækvator, hvor solens stråler er kraftigere, skal du helst bruge solcreme med en højere faktor.

Filtrene i solcreme måles i SPF – også kaldet solfaktor.

SPF 20 bremser 95 % af strålerne.
SPF 30 beskytter 97 %.
SPF 50 giver 98 % beskyttelse.
Solen udsender flere typer UV-stråler.

UV-B-strålerne når ikke så dybt ned i huden, men er de stråler, der giver anledning til solskoldninger.

UVA-strålerne når dybere ned i huden, og er med til at brune og også ælde vores hud.

Både UVA- og UVB-stråling kan forårsage kræft i huden. Køb derfor altid solcreme, der beskytter mod både UV-A og UV-B- stråler.

Det er altså Solens UV-stråler kan gøre dig forbrændt, solskoldet og skade huden. I sommerhalvåret skal du derfor beskytte dig mod solen. Det skal du sørme også om vinteren..

Skyer lukker mange stråler igennem.
Du kan sagtens blive solskoldet, selvom solen kan gemme sig bag skyerne. Strålerne trænger stadig igennem og kan skade huden. Sørg derfor for at smøre solcreme, selvom det er overskyet. Skylaget reducerer UV-stråling med 30-70 procent afhængig af skylaget, hvilket svarer til faktor 1,5-3.

Men det er ikke altid så lige til.. ungerne synes ikke altid at det er super fantastisk at bliver smurt ind i fed solcreme…de står heller ikke stille længe nok til at jeg er sikker på at jeg har fået alt med, jeg har ude børn, så de skal sku’ smøres ind.

Vi er nået frem til at de bedst kan lide sol faktor som spray/mist, det går hurtigt…jeg kan nå hele vejen rundt, det skal ikke efter følgende smøres ud…win win.

IMG_5479

Jeg laver en list over de sol produkter vi er mest glade for, hvorfor jeg synes at lige præcis de produkter virker.

Det er ikke til at komme udenom, men jeg er kæmpe research fan, jeg er nysgerrig og elsker at søge viden…men lige mht sol faktor / UVA /UVB, synes jeg faktisk at den er lidt svær. De er sku’ ikke helt enige dem der udtaler sig om sol faktor. Så nogle gange er det med at holde tungen lige i munden.

 

Vores familie favoritter :

Neutrogena wet skin kids (sol-bade ferie)

Neutrogena body mist, den skønneste bløde silke mist..let at få sprayet på ungerne.(skole,weekend og hverdag) -Neutrogena er lidt svære at finde i Dk.

Vichy, fungerer for os på helt samme måde som neutrogena…elsker den. (danske apoteker)

Tromborg, bruger vi ALTID til vores ansigter 🙂

Hawaiien tropic ( til mine ben når de har fået lidt farve..og jeg tænker nu skal de sku ha lidt color!!!

Kræftens bekæmpelse siger:

Solcreme,

Solkampagnen anbefaler, at man i Danmark bruger svanemærket solcreme med faktor (SPF) 15 på de dele af kroppen, der ikke er dækket af tøj. Men selvom du bruger solcreme, må du aldrig ligge og stege i solen.
Vi anbefaler faktor 15
Den bedste beskyttelse mod solens uv-stråling er skygge og tøj. Brug solcreme, hvor tøjer ikke dækker. De fleste af os vil få den rette beskyttelse med faktor 15 (SPF). Solkampagnen anbefaler svanemærkede og allergimærkede solcremer.

Når du køber solcreme, er det vigtigt, at den:

Har faktor 15 eller mere
Gerne er vandfast ( Jeg er personlig ikke pjattet med vandfast, kan være ubehageligt at have på, og mine unger får hurtigt varmeknopper, så det er kun hvis vi er på badeferie at vi bruger vandfast.)
Er bredspektret, dvs. beskytter mod både UVA- og UVB-stråling (ALTID!!!)
Ikke indeholder stoffet 4 -MBC (4-methylbenzylidenecamphor). Stoffet er taget ud af solcremer solgt i Danmark, men forekommer i cremer købt i udlandet
Når uv-indekset kommer over 7, (det sker ikke i Danmark, men i lande tættere på ækvator) er det en god idé at gå op i faktortal og f.eks. vælge vandfast solcreme med faktor 30. (Vi har både faktor 50 og 70, nogle siger at det er lige meget, og at alt over 30 er det samme. Men vi bruger dem altså alligevel.)

 

Så husk, nyd sol og sommer, pas på i solen…brug faktor, drik rigeligt med vand.

RIGTIG LÆKKER SOMMER…