Beauty Dictionary

Beauty dictionary:

Skønhed og Beauty fra A til Å.
( Kommenter endelig hvis der mangler forklaring på nogle ord, produkter eller betydninger).

Hjælp til selvhjælp.

Acne / Akne : Bumser, uren hud.

Air brush makeup : Makeup der påføres med en airbrush dysse. Spray form, bliver jævn og dækkende. Bruges til tv og film.

Alcohol : Findes i en del produkter, for at desinficere eller konservere. f.eks skin tonic, brush cleanser, parfume, neglelak fjerner.

Aloe vera : Udtræk eller ekstrakt fra aloe vera planten. virker helende og kølende.

Angled brush : En lille pensle med skrå faste hår, god til skarp liner og optegning af bryn.
( fås både til bryn og liner )

Angled liner pensel : Lille skrå pensel til at lægge skarp liner, der følger vippekanten. stopper i en spids.

Ansigts rens : At rense sit ansigt dagligt, for at minske urenheder, hjælpe hudens forsvar. Fjerne makeup, skidt, sved etc. fra huden dagligt. Ydermere for at de produkter du påfører efterfølgende virker optimalt på helt ren hud. Se Hudpleje, cleansing oil, mousse, gel.

Antioxidanter : I kroppens stofskifte dannes der helt naturligt frie radikaler – aggressive atomer, der stjæler ilt-atomer fra andre af kroppens molekyler, og derved ødelægger dem. Kroppen kan selv neutralisere et vis antal af disse forbrydere, men desværre stor trives de med faktorer som rygning, stress og UV-stråler. Når antallet af frie radikaler øges i kraft af de før nævnte faktorer, kan kroppen ikke selv klare kampen og holde dem i skak-mat, resultatet af det er en krop og hud der hurtigt går i forfald og ældes.
Antioxidanter er lidt som de gode samaritaner. De snyder de fire radikaler til at spise dem i stedet for vigtigere molekyler, derved får antioxidanter en beskyttende effekt.
Derfor tilsættetes antioxidanter til hudpleje, for at optimerer / beskytte hudens funktioner og reparere små skader.

Amorbuen: De to små buer på din overlæbe. Træder smukt frem, hvis du bruger lidt highligher på læbekanten, meget tyndt og fint lag.

Appelsinhud : Kaldes også cellulitis, er ikke noget der forsvinder fra dag til dag..sorry! Det skal arbejdes væk, surt hårdt arbejde.
Det er en samling af fedt der ophober sig i cellerne..det har INTET at gøre med om du er tyk eller tynd. Men det kan have noget med din kost at gøre. Skær ned på mælke produkter og sukker. Drik rigeligt med vand, gerne friskpresset citron. Husk masser af motion, glædesdans eller lange gå ture.
Tør børst din hud 15 min inden du går i bad. Har også hørt at bindevævsmassage skulle hjælpe.
Hvis du bruger anti-cellulite produkter skal de gerne indeholde chili eller peber, masseres godt ind i huden..husk at vaske hænder:-)

Asymetrisk : Når noget ikke er ens på begge sider af ansigtet, i moden når en beklædnings del har et skævt snit, ikke enes for og bag, eller højre og venstre side af eks. habit jakke. mm.

A-Vitamin : Er i hudplejeprodukter, en foryngende ingrediens og viker helende på eks. solskadet hud.

BB cream : BB Cream står for beauty balm, men de originale produkter fra Korea betød det blemish balm. De koreanske BB Creams er et multiprodukt, der både indeholder ingredienser mod akne og som kan lysne huden (populært i asien). i danmark er BB Cream et andet ord for farvet dagcreme. dette er en meget let foundation.

Beauty Blender : En ægge formet makeup svamp, der bruges til at tone og blende makeup / Foundation. Giver et totalt fejlfrit look, uden linier.

Blemish : Urenheder, mindre imperfektioner i huden, rødmen etc.

Blending : At blende er et engelsk udtryk, der betyder at tone ud, udjævne. Vi bruger det ofte, når vi snakker om øjenskygge, der skal tones ud så den skarpe kant forsvinder helt, men man bruger det generelt om al makeup.

Blending brush : pensel til at blende produkt ind i huden med, giver smukkere og mere helt look uden kanter og ujævn makeup.

Blotting-blot powder / Blot film : Er et tørt produkt der giver “shine Control” , altså kontrolleret glans / synlig fedt i huden. Der findes presset pudder man påfører eks. i t-zone, hvor man typisk skinner mere end man ønsker. Endnu bedre, findes der de her små stykker tyndt papir man holder på de skinnende steder eks. panden, og så suger papiret fedt i hud overfladen. De fåes i små pakker der passer i alle tasker. Det skønne ved blot film / paper, er at det ikke påfører pudder på pudder på pudder, så det er synligt at man pludselig har rigtig mange lag på.

Blowout / Blowdry : En skøn og grundig føntørring ( Blow Dry styling ) af håret, man får i en salon / Blow dry bar. Denne fortages tit med rundbørste, så håret bliver luftigt,fyldigt og glansfuldt. Det holder tit i nogle dage. Kæmpe tendens i Paris, der hedder det en “Brushing”.

Blush : “Farve” til kinderne, kommer fra ordet “rødme”. på fransk rouge, før i tiden hed det kinderødt, yndigt ord. fåes både i cremet / flydende konsistens og i tør pudder.

Body brush / Tør børste : Der findes flere forskellige. Nogle øger blod cirkulationen, afgifter , reducerer cellulite, genetablere balance andre giver energi blødere hud…det de alle sammen gør er, at hjælpe døde hudceller på vej. Man børster hele sin krop blidt og nænsomt i runde bløde bevægelser mod hjertet, ca 15 min før man skal i bad. Husk fugt til krop og sjæl efterfølgende.

Brazillian ( wax ) : Voks behandling af uønsket intim behåring, man fjerner alt intim behåring foran,bagved og ind i imellem. Dillen startede i 1987 i  New York . Nogle  behandlere gør det med voks / bivoks, andre anvender “sugaring “ / flydende sukker.
Alm. voks behandling af uønsket hår på kroppen, fungere lidt på samme måde, man kan få voks behandlet alt pt. ben, armhuler, ryg, og skæg.

Bronzer : Bronzing powder eller creme, er sol på ti sek. de kommer i mange forskellige farver, don´t go to dark. de skal lægges som er stort tre tal fra tinding, ind omkring kindben, ned under hage. men kan også med fordel tone lidt op øverst i panden og på næseryggen. tænk lidt som solen rammer ansigtet. aldrig i hele ansigtet, man kommer hurtigt til at se lidt beskidt ud.

Brow gel / Brow set : Gele på børste, der sørger for at dine bryn bliver siddende lige som du ønsker at de skal sidde. Nogle brow set / gels har alkohol i sig for at rense og desinficere brynene, der findes bakterier og små minder i brynene. Det er helt natuligt. Men jeg kan godt lide kontorl over mine bryn, og tanken om at de er rene..:-)

Brow brush : Børste til optegning af bryn

Brush canister : En aflang plast beholder med låg, til at opbevarer pensler i.

Brush cleanser : Antibakteriel væske man renser sine pensler i efter brug, mellem vaske. (pensler skal vaskes min. en gang ugenligt, hvis man kun selv bruger dem. hvis man har været syg, ville jeg vaske dem dagligt. som makeup artist får alle mine pensler både brush cleanser og vask i hår shampoo dagligt. jeg stiller dem også gerne i sprit eller rodalon for at dræbe alle bakterier. dette kan godt gøre penslerne slidte og trætte, men ingen bakterier bliver videreført).

Bryn gel : Se Brow gel

Bryn børste : se brow brush

Buffer : dette er en stor pensel, tit med meget lille greb. den er til at “buffe”, tone, blende eller pudse solskinds pudder, highlighter, mineral foundation mm. ind i huden så den bliver næsten usynlig og helt ensartet.

Cellulite : se appelsinhud

Cleansing oil : Olie til at rense ansigt med.  Olien opløser sebum rester, gammel makeup mm.

Cleansing Gel : Gele til at rense ansigt med.

Cleansing Mousse / Foam : Skummende rens, der renser sved, skidt, sod af.

Consealer :  ( betyder at skjule ) dette er en tykkere og mere koncentreret udgave af foundation. den dækker mere og har mere piquement i sig. man bruger ikke ret meget af gangen.

Consealer brush : Pensel til at påfører consealer.

Contour / Contouring : Kort fortalt, en metode man bruger til at styrke, undertrykke eller opbygge form i ansigtet, ved brug af lys, skygge ( foundation – consealer ) og highligher.

Contouring brush : Penseler til at udfører contouring / shaping af ansigt.

Corrector : ( betyder at rette ) denne fåes typisk i grøn, lilla, lyserød eller gul. denne er ikke hud farvet selv om den skal hjælpe med at udjævne. det er fordi de forskellige farver har hver deres funktion. mørke rander under øjnene, gul under tone, rødme. de påføres før consealer eller foundation.

Crease : Dette er et engelsk ord for globelinjen. se Globelinjen.

C-Vitamin : Er en stærk og beskyttende antioxidant, der generelt forbedre hudens fasthed og udstråling. C-Vitamin forebygger nemlig den udefrakommende cellenedbrydning, og stimulerer hudens dannelse af elastiske fibre, som hud og bindevæv. Derudover reducerer c-vitamin  linjer, rynker og misfarvning af huden, så huden bliver mere strålende og synlig sundere.

Day cream : Dag creme, den creme man tager på om morgenen efter rens. Jeg har læst mig frem til at der er ikke den store forskel på dag og nat creme.

D-vitamin : D-vitamin er vigtigt, og findes i æg, og især i alle de fede fisk sardiner, makrel, sild, ål, laks og hellefisk, og så får vi D-vitamin fra solen.

Double cleansing Face : En rense metode hvor man renser ansigt to gange med to forskellige produkter ( jeg renser først med Olie og så med mousse, kun om aftenen ).
Tænke på det lidt som når frisøren ( se nedenunder ) siger man altid skal vaske håret to gange.

Double cleansing hair : Min frisør siger det hver gang jeg ser hende, hun må tænke at jeg er et barn og skal ha’ tingene at vide 800 gange. Men summa sumarum, er at man skal vaske håret to gange. 1. for at rense håret for hår produkter, skidt og sved. 2. for at lade produktet virke. Ydermere bruger jeg en shampoo i hoved bunden og en anden til mine spidser. De har ikke samme behov.

Duo brushes : Pensler med to farvede hår ( tit både syntetisk og natur ), For at hjælpe med at opnå den absolut perfekte toning, shading, Blending  etc når makeuppen påføres.

Emulgator : Dette er et hjælpestof til at få to eller flere ellers ikke blandbare stoffer til at enes, disse omdannes til en emulsion. Feks. en creme der består af både en vand ingrediens og en olie ingrediens, der tilsættes en emulgator for at produktet hænger sammen og ikke skiller.

Essens : Er et produkt der påføres helt ren hud, indeholder typisk en ingrediens der optimere din huds naturlige celle fornyelse, lidt som en serum, bare tyndere i
konsistensen.

E-Vitamin : Ham her, er en de mest kraftfulde af alle antioxidanterne. Dette vitamin nedsætter de frie radikalers skadelige virkning på huden, det er derfor tit E-vitamin der er første valget til produkter der forbygger aldringstegn, produkter der heler solskoldning mm. Blandt de rigeste naturlige kilder til E-vitamin er hvedekimolie.

Eye liner : Liner der lægges under, over eller på den våde vippe kant. Kan være tyk, tynd, farvet, spids, kantet…nøjagtig som du ønsker.

Eye kôhl : Er en liner der er tyk og fedtet i konsistensen, den kan “smudges”, det vil sige tværes lidt ud, smatter lidt, fedt grunge agtigt look. Den flytter sig gerne i løbet af dagen.

Eye shadow ( pudder og creme)  : Farve der puttes på eller under øjen låget, med finger eller pensel.

Eye cream : En creme til øjenområdet ( her er huden særlig tynd…Ingen body lotion her op !!), Skal gerne fugte og beskytte, mindske linjer.

Face Brush : ( face cleansing brush ) : Der findes både elektriske og håndrevne ansigts børster. Man bruger dem med en mousse eller en sæbe der skal skummes rigtig godt op og så blidt skummes rundt over ansigtet. De skulle rense ansigtet rigtig godt, men overrenser muligvis også, der er delte meninger.

Fan brush : Vifte formet pensel ( fåes i flere størrelser ). -Bruges til at rydde op efter en dryssende øjenskygge, mascara mm. -Påfører mineral / pudder foundation lidt mere præcist.  -Bronzer til let sunkissed look. -Tone farver ud. -Er også perfekt til at påfører hudpleje produkter, masker, cremer, foundation og meget mere til perfektion.

Flat shader : En blød og meget tæt kort børste hår / fibre, afrundede ender, med helt faste fine hår / fibre. God til at opbygge eller pakke skygger på låget, for at opnå intens farve.

Fluid / Liquid liner : En liner der er våd / flydende når den tegnes på låget.

Finishing powder : Er en meget tynd, silkeagtig og fin pudder der helt usynligt “låse” din makeup med silke fin overflade.

Fixing Powder : En pudder der fikserer din makeup, så den bliver hvor du ønsker, lidt kraftigere end finishing powder.

Fixing spray : En fugt spray der binder / fikserer din makeup samtidig med at den frisker op, såmakeup ikke ser tør og pudret ud. Bruges også i løbet af dagen til at friske makeuppen op med.

Foundation : Er en “hud-tone” farvet creme eller pudder, man bruger til at jævne sin hud farve, og skjule små uønksede urenheder i huden( foundation eksisterer i rigtig mange forskellige farver ). Foundation betyder “fundament”, det er det man først påfører efter sine hudplejeprodukter .

Foundation brush : En pensle, man bruger til at påfører sin flydende eller cremet foundation med.

Fransk manicure : Negle lak i lys rosa / lys hudtone med hvide spidser.

Frie radikaler : Aggressive atomer, der stjæler ilt-atomerne i kroppen og nedbryder dem. De stor trives med faktorer som rygning, stress og UV-stråling, disse gør at de frie radikaler kan yngle og blive til flere. For mange af disse gør at kroppen og huden går i forfald, det medfører en krop / hud der både syner og føles, mere slidt og gammel.

Full coverage makeup ( Foundation ) : Max dækkende foundation eller pudder, fjerner fregner, røde kinder…alt liv i ansigtet.

Gel : er en konsistens, den er let transparent. Mange forskellige mærker har et gel produkt. Cremer der går under “Gel” er lettere en alm. cremer, nogle gange er gelen et fugtgivende produkt. Rense “Gel” er et blankt og lidt mere drøjt renseprodukt, bliver blød når der tilsættes vand. Hair gel/ Hår gele er også blankt, men stivner når det tørre.
Hoved regel Gel er et let produkt når det gælder hudpleje.

Glans : Er noget man opnår ved at have gennem fugtet og glad hud. Så får huden en smuk glød og glansfuld over flade. Det kan også være noget man påfører en mat makeup i form af et glans / shine produkt. ( se shine )

Globelinjen : Det er området lige der hvor øjenlåget ruller ind i øjenhulen. punktet hvor øjenlåget er dybest. Hvis du mærker efter lige over dit øjeæble kan du mærke dit brynben. Under det er der et hulrum, det hedder globelinjen. Den er mere eller mindre tydelig afhængig af, hvor i verden du er fra, og hvordan dine øjne ser ud. Med den rette makeup kan du fremhæve den, hvilket fremhæver øjets facon smukt.  Der lægger man tit en mørkere tone, for at fremhæve dybde i makeuppen.

Gloss ( Gælder ikke kun beauty men også fashion, møbler, interiør etc ): Noget der er  meget blankt, f.eks ,“glossy”lip balm,  mere blankt en bare læbe pomade. Glossy lak ( meget blank negle lak, top coat ).

Glycerin : Er det samme som glycerol – en neutral, farveløs og lidt tyktflydende væske som anvendes i hudpleje produkter, håndsprit mm. på grund af sine fugtgivende og fugtbevarende egenskaber. Det virker også blødgørende på huden, derfor er Gylcerin en hyppig ingrediens i mange hudplejeprodukter.

Highlighter : En highlighter, er et absolut fantastisk produkt, der fremhæver eks. kindben, amorbue, bryn ben, næse ryg, skinneben. Den giver en svag lys reflekterende effekt, der gør at der bliver synligt forskel på lys og skygge i ansigtet. Hvis man bruger den øverst på kindbenet, synes kindbenene tydeligere, dup lidt på benene ( midt på lårbenet ned mod knæ, og ned foran på skinnebenet) og man får smukke glansfulde ben, brug den på amorbuen ( se amorbue) og overlæben vil syne større…what’s not to like.

Huden : Er vores største organ. Den dækker vores ca 2 kvadratmeter store overflade og vejer ca 3 kg. Den har en række funktioner, den største er at beskytte vores organisme.
Men huden er også en del af kroppens immunforsvar, den består af overhud, læderhud og underhud. Den er vigtig for os, så pas på den.

Hudpleje : God hudpleje er vigtigt, da huden udfylder en beskyttende funktion for kroppen. Både mod mekaniske skade, slitage fra tøj, sko, sport, smykker etc. men også ved at holde bakterier, mikroorganismer og grimme stoffer ude. Den skal også holde på fugten så vores hud forbliver spændstig og smidig. Når vi bader, bruger makeup, renser af, i det hele taget bruger huden som det skønne hylster det er, skal vi også passe godt på det. Det gør vi bedst ved at spise sundt, dyrke motion og pleje vores hud. Jo mere vi ud sætter den for jo bedre skal vi pleje.

Hyaluronsyre : Dette er et stof, som allerede findes i kroppen, i næsten hver eneste celle. Stoffet er som “naturens fugtgiver” ( Moisture-loving-ingredient) , da det er et vandskabende molekyle, som tiltrækker og binder vand op til tusind gange dets egen vægt.
dette vidunder stof er verdens mester i at holde hudens kollagen-fibre smidige. Hyaluronsyre beskytter huden mod udtørring og virker som en “filler”, en udfylder, der udglatter linjer og rynker.

Jern / Stylere : Er det udtryk man bruger om glattejern, fladjern, krølle wand, waving wand syl etc. De kaldes tit bare stylere.

K-Beauty methode : Koreansk hudpleje og rense teknik ( se link i bio )

Koffein : Findes i mange forskellige plantearter, det er et naturligt pesticid som beskytter planterne. Det fremstilles dog syntetisk idag for at sikre koffeinet er stabilt og af rigtig god kvalitet.
Koffein bruges i anti-cellulite produkter, da det stimulerer nedbrydningen af ophobet fedt og forbygger appelsinhud. Koffein bruges ofte i øjencremer, fordi det dræner og begrænser væskeophobninger som giver “puf” øjne ( hævede øjne og poser under øjnene).

Kokosolie / Coconut oil : Denne olie er en af de sundeste olier du kan indtage.
Den er rig på laurinsyre, er kendt for sin antivirale, antibakterielle og svampe dræbende virkning…og så inderholder den ingen transfedtsyrer ( Selv oliven olie inderholder en lille bitte smule transfedtsyre ). Laurinsyre, bliver (når det indtages) til monolaurin. Monolaurin bruges til at ødelægge fedtdækkende vira som hiv, herpes,influenza og andre sygdomsfremkaldende bakterier.
Kokosolie er sundt både indvendig og udvendig. Den virker bl.a forebyggende mod rynker, giver smukke glatte ben, uden alle de tørre pletter.
Den kan bruges til rigtig mange ting fra hudpleje, makeup fjerner, madlavning, bagning…Vidunder produkt.

K2-Vitamin : Denne lille vitamin kan vildt mange ting, alt fra at forebygge rynker til kræft. Den er specielt vigtig for kvinder, har jeg læst mig til. Japanerne har spist dem i årevis, k2 kan bl.a følge kalcium de rigtige steder hen i kroppen, og hjælper med til at få det bedste ud af dine d-vitaminer..en rigtig lille hjælper.

Kutan : Er en overfladisk gærsvampe infektion man kan få i huden. (eks. rød ble mås på babyer)

Lashes : se vipper

Lash curler : Se vippe bukker

Liner : Er den streg man lægger på låget, eller på den våde kant. Den kan have mange forskellige farver, og endnu flere forskellige former. ( Liner guide Kommer senere på bloggen )

Lip Balm : En blød balm / tynd cremet konsistens man smøre på læberne, for at give fugt, gøre dem bløde, beskytte dem.

Lip Mix : Er et produkt, man kan blande sine egne læbe stift farver med, “A la home made lipstick”.

Lip peel : En blid skrub til læberne, den fjerner død hud, gør læberne bløde og smukke.

Liquid liner : Flydende liner til øjnene.

Lotion : En konsistens, den er tyndere en creme og balm, men lidt a la milk.

Læbe kur / Lip cure : Er en creme eller en balm, der giver intens pleje til læbernes, lidt som en kur til ansigtet. Læbe kur, skal tit sidde lidt, suge godt ind i læben. Det er en absolut musthave til vinter læber.

Læbe skrub / Lip scrub : Er noget grovere end lip peel, god til meget tørre læber, der har synlige  døde hud flager og sprækker, vær forsigtig…skal gøres meget meget nænsomt.

Manicure : Er en betegnelse for en professionel og grundig skønhedspleje af hænder og negle. Neglene files i facon, huden smøres og blødgøres med forskellige produkter. behandlingen afsluttes som regel med neglelak.

Mascara : Er et kosmetik produkt , der som udgangspunkt skal mørkne,lysne eller farve vipperne. Nu kan produkterne også bukke, tilføre fugt, gøre vipperne tykkere, længere eller fremhæve vipperne. Mascara fås i mange forskellige farver og fra mange forskellige mærker. Mascara er et meget personligt produkt, alle har deres specielle “ting” mht deres vipper.

Mask : Masker til ansigt, hænder eller fødder. De eksisterer i alle afskygninger. Ler masker, peel-off masker, bløde masker, sheet masker…masker der opstrammer, udglatter, fugter, renser og meget mere.

Mineraler : Mineral makeup typisk makeup produkter der er fremstillet uden parfume, emulgatorer, syntetisk farve og konserveringsmidler.  Det gælder dog ikke alle ( de bruger andre fyldstoffer )

Mineral foundation : en ikke flydende foundation, en foundation produceret med mineraler der er knust til små bitte partikler. De dækker rigtig godt, måske endda for godt. Men skulle samtidig beskytte mod solen, og ikke irriterer huden. De giver tit et jævnt og smukt resultat.

Must haves : En betegnelse producenter og designere bruge om “noget du bare må eje” i en bestemt sæson.

Nikkel : kan eksistere i meget små mængder i din makeup ( mascara og eyeliner) Det er faktisk forbudt at tilsætte det i kosmetik produkter, men det kan godt forkomme i meget små mængder alligevel. De der har nikkel allergi ( smykker, madvarer..etc.) skal læse godt bag på beauty produkterne, det er nemlig svært at tyde, grænse værdierne er så små at det ikke skal skrives i indholds betegnelsen. Men hvis man lærer hvilke mineraler eller ingredienser nikkel holder sig til kan man forsøge at undgå disse.

Opbygget makeup : Når man lægge mange lag på, eks foundation, for total dækkende effekt med skygger og lys for beholde ansigts formen, kindben, kæbe, benstruktur… Eller øjenskygge , hvor man ønsker et bestemt kraftigt eller tydeligt dybt og mørkt look.

Overlak  / top coat : Er en afsluttende lak man putter på neglene, som det sidste lag, efter sin farvede lak. De er tit mere blanke end alm. lak . Nogle topcoats er også hurtig tørrende. En top coat er styrkende og beskyttende.

Palette : Når der er flere farver ( øjenskygger, læbestifter, gloss etc.) sammensat på forhånd i en emballage, eller man kan selv bygge sin egen, med ønskede farver. ( køb tom palette )

Parabener : Er en fælles betegnelse for en gruppe konserveringsmidler. Der findes seks forskellige : Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isopropylparaben og Isobutylparaben. ( se indlæg Parabener )

Pedicure : Se Manicure, bare tænk fødder.

Peptider : Peptider findes naturligt i huden, det er i form af små godtgørende proteindele. I hudpleje kan de bl.a stimulerer dannelsen af kollagen, og påvirker man mange funktioner i huden med peptider samtidig får man synligt mere opstrammet og styrket hud, med minimerede linjer

Piquement : Er koncentreret farve, som bruges i læbestifter, øjneskygger, pudder med mere. De eksisterer også i en ren udgave. Denne kan bruges alene som øjenskygge, eller blandes i læbe pomade, neglelak, bodylotion mm., dette tilfører farve til produkter. eks rosa til læberne, bronze skær til kroppen ( suntan ).

Pluming ( lip, face etc.) : Er et udtryk for opstrammende og “udfyldende” effekt i et produkt.

Primer : Er et produkt man bruger under sin makeup. Den er designet til at gøre huden i ansigtet flot, ensartet,udjævnet og glat. Primer er ofte lavet af materialer som voks og silikone for at opnå en helt jævn og glat overflade. De indeholder tit fugt og solfaktor. Generelt skulle dette produkt få din makeup til at ligge helt perfekt, holde længere og det giver et smukkere look. Den skal bruges efter hudpleje før foundation og skygger. Der findes primer til øjne, læber og hud. Der findes også primer med farve, eks. lilla, blå, gul og grøn. Disse har forskellige funktioner, såsom mindske synligheden af mørke rander / gule primer, mindske røde pletter på huden / grønne nuancer etc.

Powder / Pudder : Er et kosmetikprodukt der eksisterer i løs og fast udgave. De akn have forskellige formål, dække rødmen, bumser , ændre hud tonen lidt og mattere huden hvis man har tendens til at skinne lidt og ikke ønsker det.

Powder brush : En stor blød pensel man bruger til at påfører mineral foundation, løs / fast pudder, solskinspudder mm.

Q10 : Er et naturligt co-enzym, der tilfører huden den energi der er nødvendig for cellernes regenerering, reparation og beskyttelse. Q10 neutraliserer også frie radikaler. Q10 er ligeledes en vigtig ingrediens når huden mister sin elasticitet med alderen, det gør at huden synes træt, et produkt med Q10 i, sætter gang i cellerne igen, så de får produceret den nødvendige mængde energi til at genoplive træt hud.

Rense olie : se cleansing oil.

Rense gel : se cleansing gel.

Rense mousse : se cleansing mousse.

Rouge :  Betyder “rød” på fransk, = kinderødt, Se under Blush.

Saeki-style skincare : Er en skincare metode beskrevet af Chizu Saeki
( der af navnet på teknikken, bogen “ the japanese skincare revolution ).  Japansk hudpleje og metoder.

Salicylsyre : urenheders fjende, i hudpleje frigøre det de døde hudceller, så man undgår tilstoppede porer, som er den bedste grobund for bumser / Akne. Salicylsyre gør også huden bløerer og giver en synlig glattere overflade. Desuden virker salicylsyre bakteriehæmmende, og det er bevist at det også reducerer inflammation i huden.

Sculpting cream : Et cremet produkt man bruger til at skabe form i ansigtet, eks. kindben, æblekind.

Sculpting powder : Er en pudder man bruger til at skabe form i ansigt eller på krop. De fungere som lys og skygge. Fremhæv kindben, hage, bryst.

Serum : En serum er et ekstra skud fugt, egergi-boost, anti-wrinkle, radiant til din daglige hudpleje rutine. Serum indeholder aktive ingredienser, der arbejder i de dybere lag. Brug den før din creme, efter essens eller på helt ren hud. Ved brug af serum kan man hurtigt se et resultat, huden bliver glad og gennem fugtet. Serum er tynd flydende i konsistensen. Der findes rigtig mange forskellige, så brug lidt tid på at finde nøjagtigt den der passer til dig og din huds behov.

Setting powder : Er en fikserings pudder, en pudder der fiksere din makeup, får den til at holde længere og ikke glide for meget rundt i løbet af dagen. der kan minimere synlige porer og shine.

Shader brush : En øjen skygge pensel, den er lille og fast.

Shading : Betegnelsen for når der lægges skygger, i ansigt, øjne eller krop.

Sheet masks : En engangs maske i form af et tyndt blødt stykke papir / stof der bruges som maske, lægges blidt hen over ansigtet – slap af og nyd… De findes i rigtig mange udgaver. De er fantastiske.

Shine : Er både betegnelsen for produkter man lægger på huden for at opnå glans på nøjagtigt ønskede områder af ansigtet, øverst på kindbenet, under bryn mm. Eller den uønsket form der er fedt i ansigtet, mest i T-zonen.

Smudge : Er når du med vilje gratter / fedter din øjenskygge ud, så den er lidt klattet og ukontrolleret, fedt og  lidt råt look.

Spatula : Dette er et instrument, man bruger til at tage produkt op af krukke / beholder med. Dette gør at man ikke får bakterier i sine produkter.

Stippling ( stippling brush ) : En ofte to farvet pensel, sort i bunden og hvid i toppen. Denne pensel er et must have, den er abolut fantastisk til foundation, øjenskygge, bronzer etc. De eksisterer i mange størrelser og udgaver. Den bruges som en “toner” pensel, dette giver et smukt og “airbrushed” look.

Strobing : Dette er i familie med higligting. Det er lidt det modsatte af contouring. Man skaber form på kindben med lys. Ekstra highligting kan vi kalde det. (Der komme indlæg om hvordan man gør snart)

Styler ( se også jern ) : Glatte-jern, flad-jern, wands etc går samlet under “ styler”.

Transparent powder : En pudder man bruger til aller sidst, efter at have lagt den perfekte makeup, er det samme som en setting powder og fixerings powder, den skal “låse” dine makeup ud fast.

Threading (eyebrows) : Dette er en gammel og meget effektiv måde at fjerne uønsket hår på (“plukke bryn”). Metoden kommer fra det Centrale Asien. Denne er meget præcis og rigtig god til at forme / shape brynet.

Toning : Se Sculpting / Contouring

Toner / Tonic : Betegnelsen toner  bruges ofte om både tonic og tonere, der kan dog være en stor forskel på disse to produkter. Engang brugte man skin tonic til at affedte huden, men i dag bruger vi det til at tilfører fugt. De findes både til vatrondel og i spray form. Nogle hjælper din dage creme med at tilfører dens effekt hurtigt til din hud. Andre fugter og frisker huden op. Nogle renser en smule.

T-Zone : Er det område i ansigtet som bliver hurtigst fedtet i løbet af dagen. Det er og så her mange får de fleste urenheder. Området kaldes T-zonen, da man ved at tegne et T gennem de fedtede områder ligner det et T. Starter i panden, ned mellem øjnene, videre over næsen også næsefløje, ender på hagen.
T-zonen er mere olieret end resten af ansigtet, det er helt simpelt fordi, der her findes flere fedt kirtler. Endnu en grund til at rense ansigtet godt af hver dag.

Underlak / Base coat : En klar lak, man lægger på som det første lag, før den ønskede farve. Denne skulle øge holdbarheden af neglelakken, gøre at den ligger mere glat på negler og mindre den irriterende afsmitning af eksempelvis rød negle lak

Uva / Uvb stråler : Uv stråler udgør 5% af de solstråler, der når ned til jorden. Disse er meget kraftige. Der findes tre slags :
-UVC stråler – disse bliver stoppet af ozonlaget. UVA- og UVB- strålerne når jorden og har effekt på huden.
-UVA-stråler findes hel året rundet, selv på helt overskyede dage, disse stråler udgør 95% af de ultraviolette stråler der rammer jorden. De her stråler kan passerer skyer, glas og epidermis ( huden ) Man kan ikke mærke når man rammes af disse stråler ( som hvis det var UVB stråler ), de kan trænge dybt ind i huden. Eftersom de primært producerer frie radikaler, kan de forandre cellerne på lang sigt og forårsage forkellige skader såsom : give rynker og slap hud, være årsag til sol allergi , være skyld i piquement forandringer, og værst af alle..være skyld i udviklingen af hudkræft.
-UVB stråler udgør 5% af de ultraviolette stråler der når ned til os. Disse har et meget højt energiindhold og bremses af skyer og glas, men de kan sagtens trænge gennem epidermis ( huden ). Disse stråler er dem der giver os den brune farve, men de kan også give rigtig grimme forbrændinger, allergiske reaktioner. Derfor er det vigtigt at beskytte sig selv (..og børn) hver dag mod disse stråler.
-BRUG SOLFAKTOR HVER DAG!!

Vipper : Vipperne, dine egen eller dem du får påsat. De skal begge plejes og børstes. Det er forbudt at gnubbe og gnide når der skal fjernes makeup. det bryder vipperne sig ikke om, gør det blidt med vipperne..så hellere brug et par min længere.

Vippe bukker : Et metal instrument / tool man bruger til at bukke sine vipper så de bøjer mere opad. De findes i forskellige størrelser. Giver mere synlige vipper, hvis man som jeg ikke har lange fyldige vipper fra naturens side.

Voks : Et stylings produkt til hår, der gør håret lidt fedtet, gummi agtig overflade, men let at sætte løbende gennem dagen. Et produkt man varmer op og bruger til hårfjerning.

X-tensions : “Kunstigt” hår ( er oftes lavet af rigtigt hår ), der enten kan syes, limes , “svejses” på, så man i løbet af timer kan få fyldigt og langt hår. De laves også i klips form, disse kan klipses af og på når man ønsker længere eller mere fyldigt hår.

Ysl : Forkortelse af Yves Saint Laurent , et mærke der både laver makeup, hudpleje og smukke designer outfits ( Tøj linjen hedder kun Saint Laurent nu, efter Yves død.)

Æble kind : Den smukke runde kind der kommer frem når man smiler eller griner, den lidt buttede del af kinden nedenfor øjet ud for næsen, den bliver tit rosa i koldt vejr. Æblekinder er skønne.

Øjen creme : Se eye cream

Øjen skygge : Se eye shadow

Øjen vippe tang : Se vippe bukker

Translate »